У пошуках контексту. О. Оглоблин як інтерпретатор доби Хмельниччини - Ясь, О. (Інститут історії України НАН України, 2008)
Висвітлюється формування історичних поглядів відомого українського історика О.Оглоблина (1899–1992). Розглядаються основні складові світосприйняття цього вченого на основі аналізу його наукових праць 1945–1991 рр. The article deals with the formation of historical views of the well-known Ukrainian historian O.Ogloblyn (1899–1992), considers the main components of this scholar’s perception of the world on the basis of analysis of his scientific works written in 1945–1991.