Історіографія добробуту населення України в ХІХ – на поч. ХХ ст. на сторінках вітчизняних академічних часописів - Молчанов, В. (Інститут історії України НАН України, 2008)
Висвітлюються розробка проблем добробуту населення України ХІХ – початку ХХ ст. в українській історіографії. The article deals within development of the problems of well-being of Ukraine’s population of the Ukraine in the XIX – at the beginning of XX centuries in Ukrainian historiography.