Реконструкція студентської повсякденності 1920-х років:джерельні пріоритети - Рябченко, О. (Інститут історії України НАН України, 2008)
У статті розглядаються основні види ego – документів, які дозволяють нам простежити сприйняття самою звичайною молодою людиною революційних перетворень, її погляд на природу і сутність нової влади, реакцію студентства на перетворення у системі вищої освіти. Відмічається, що успішна реалізація завдання реконструкції соціальної ідентичності українського студентства вимагає зміни акцентів у відношенні до вже відомих, а також введення до наукового обігу нових джерел. The article considers the main types of the ego-documents that enable us to trace the most ordinary young man’s perception of the revolutionary reforms, his view on the nature and essence of the new power, the student’s reaction to the reforms in the higher education system and stresses that the successful implementation of task of reconstructing of the Ukrainian students’ social identity demands changing emphases as to the already unknown ones as well as getting new sources into the scientific circulation.