Яків Щоголів у лектурі Павла Филиповича - Поліщук, В. (Слово і Час, 2009)
Аналізуються статті й рецензії П. Филиповича, в яких з'ясовано обставини виникнення й побутування
творів поета в українському й російському літературних контекстах. The author of this article surveys the essays and reviews by Pavlo Fylypovych in order to find out how the
poet’s works appeared and then were integrated into Ukrainian and Russian literary contexts. Анализируются статьи и рецензии П. Филипповича, в которых
освещены обстоятельства возникновения и бытования стихов поэта
в украинском и русском литературных контекстах.