Слов'янська порівняльна метрика (еволюція цілей і методів дослідження) - Пщоловська, Л. (Слово і Час, 2009)
У статті йдеться про історію, методологію та зміст створюваної міжнародним колективом віршознавців
серії “Слов’янська порівняльна метрика”. Робота над серією проводиться з кінця 1960-х років минулого
століття під керівництвом авторки статті й під патронатом Інституту літературних досліджень Польської
академії наук. На цей час опубліковано вісім монографічних томів, черговий том підготовлений до
друку. The article outlines the history, methodology and contents of the series “Comparative Slavic Metrics”,
being created by the international team of the verse researchers, is described. The work on the series began
at the end of the 1960s, and is being continued under the leadership of the author and the patronage of the
Institute of Literary Research of the Polish Academy of Sciences. Eight monographic volumes have been
published so far, the ninth volume is ready to print. В статье освещается история, методология и содержание
создаваемой международным коллективом стиховедов серии
“Славянская сравнительная метрика”. Работа над серией ведется
с конца 1960-х годов прошлого столетия под руководством автора
статьи и под патронатом Института литературных исследований
Польськой академии наук. Опубликовано восемь монографических
томов, очередной том подготовленный к печати.