До проблеми функціонування “літературних архетипів” у європейському загальнокультурному контексті - Нямцу, А. (Слово і Час, 2009)
Аналізуються теоретичні аспекти функціонування легендарно-міфологічної традиції у світовій
літературі. Розглядаються форми і способи переосмислення традиційних структур‚ інтегральні та
диференційні характеристики загальновідомого сюжетно-образного матеріалу. This essay topicalises the functioning of myths and legends in the world literature. The author analyses
forms and patterns of rethinking the traditional structures as well as integral and differential features of the
well-known images and motifs. В статье анализируются теоретические аспекты
функционирования легендарно-мифологической традиции
в мировой литературе. Рассматриваются формы и способы
переосмысления традиционных структур, интегральные
и дифференциальные характеристики общеизвестного
сюжетно-образного материала.