Шевченкіана у пресі Волині, Полісся, Холмщини, Підляшшя 1917-2000 років - Павлюк, І. (Слово і Час, 2009)
У статті на основі архівних матеріалів комплексно досліджено шевченкознавчі публікації в україномовній
пресі історичної Волині, Холмщини та Підляшшя на різних етапах їх співжиття з іншими українськими
етнічними територіями та в контексті загальносвітових історичних процесів ХХ століття: 1917-1939,
1939-1941, 1941-1944, 1944-1990, 1990-2000 рр. The theses explores Taras Shevchenko in the ukrainian-language press of Volyn, Holmshchyna and
Pidlyashshya on different historical stages of these regions’ cohabitation with other Ukrainian ethnographic
territories and in a context of the world history processes of the 20th century: 1917-1939, 1939-1941, 1941-
1944, 1944-1990, 1990-2000. В статье на основе архивных материалов комплексно
исследованы шевченковедческие публикации в
украиноязычной прессе исторической Волыни, Холмщини
и Пидляшшя на разных этапах их сожительства с другими
украинскими этническими территориями и в контексте
общемировых исторических процессов ХХ века: 1917-1939,
1939-1941, 1941-1944, 1944-1990, 1990-2000 гг.