“Вправний пловець в океані української культури...” - Рязанцева, Т. (Слово і Час, 2009)
2 грудня 2008 р. в Інституті літератури ім. Т.Г.Шевченка НАН України відбулася
презентація видань, підготованих видатним словацьким україністом, іноземним членом
НАН України Миколою Мушинкою. Захід об’єднав провідних діячів науки й культури,
митців, журналістів.