Людина і світ в українській діаспорній прозі - Мацько, В. (Слово і Час, 2009)
У статті розглядається концепція людини і світу в українській діаспорній прозі ХХ століття. Автор уперше аналізує твори З.Дончука, В.Бендера, С.Любомирського, Г.Черінь та інших, які змодельовують світ і людину в системі соціальних відносин. The article elucidates the concepts of the man and the world characteristic for Ukrainian émigré prose of the 20th century. The author of the essay analyses the texts of Z.Donchyk, V.Bender, S.Liubomyrsky, H.Cherin and the others, underscoring the social dimension of the man-world-relationship depicted in them. В статье рассматривается концепция человека и мира в украинской диаспорной прозе ХХ столетия. Автор впервые анализирует произведения З.Дончука, В.Бендера, С.Любомирского, Г.Черинь и других, которые отображают модели мира и человека в системе социальных отношений.