Просвітництво: тлумачення, витоки, сутність - Зарва, В. (Слово і Час, 2009)
У статті зроблена спроба систематизувати наявні погляди щодо тлумачення Просвітництва, уточнити
філософсько-культурний зміст та обсяг поняття “просвітництво”, простежити історичні витоки цього
явища світової культури, етапи розвитку. This article is an attempt to classify the existent approaches to the Age of the Enlightenment, to specify the
philosophical and cultural meanings of the “Enlightenment”/notion, to trace back the historical sources of this
phenomenon of the world culture, and to defi ne the basic phases of its development. В статье сделана попытка систематизировать
существующие взгляды на Просветительство,
уточнить философско-культурное содержание и
объем понятия «просветительства», проследить
исторические истоки этого явления мировой
культуры, этапы развития.