Присвячена Ользі Кобилянській і не тільки - Мельничук, Я. (Слово і Час, 2009)
З нагоди 145-літнього ювілею Ольги Кобилянської 27 – 28 листопада 2008 р. в Чернівцях
відбулася міжнародна наукова конференція “Актуальні проблеми вивчення життя і
творчості Ольги Кобилянської та українського літературного процесу”.