Перший український навчальний посібник про сьогочасну літературу - Поліщук, О. (Слово і Час, 2009)
20 листопада 2008 р. в Інституті літератури
ім . Т.Г. Шевченка НАН України в межах роботи
літературно-критичного клубу “Академічні бесіди”
відбулася презентація-обговорення навчального
посібника Роксани Харчук “Сучасна українська проза:
постмодерний період” (Київ: ВЦ “Академія”, серія “Альма-матер”, 2008 ).