Перші Інгарденівські читання - Васьків, М. (Слово і Час, 2009)
З ініціативи кафедри української філології Університету ім. Марії Кюрі-Склодовської
(м.Люблін) та насамперед професора цієї кафедри І.Набитовича 13-14 жовтня 2008 р.
було проведено перші Інґарденівські читання – “Studia Ingardeniana. Інтерпретація
літературного тексту”.