Х Всеукраїнський фестиваль науки (Техническая диагностика и неразрушающий контроль, 2016)
19–21 травня 2016 р. в рамках Х Всеукраїнського фестивалю науки по всій Україні відбулося понад тисячу різноманітних за формою та змістом заходів, спрямованих на інформування суспільства про наукову діяльність і здобутки українських учених. 19 травня 2016 р. у приміщенні Інституту електрозварювання ім. Є. О. Патона НАН України відбулося урочисте відкриття Х Всеукраїнського фестивалю науки, який уже за традицією проходить напередодні святкування Дня науки.