Дефектоскопія в Антарктиці: технічне діагностування резервуара РВС-200 на українській антарктичній станції "Академік Вернадський" - Посипайко, Ю.М. (Техническая диагностика и неразрушающий контроль, 2016)
Описано технологічний процес діагностування вертикального сталевого резервуара РВС-200 на Українській антарктичній станції «Академік Вернадський». Наведені його конструктивні особливості, результати технічного обстеження та розрахунку статичної міцності. Висновки та рекомендації дозволяють розробляти заходи з підвищення надійності роботи резервуара. Technology of diagnostics of vertical steel tank RVS-200 in Ukrainian Antarctic station «Akademik Vernadskii» is described. Its design features, results of technical examination and static strength analysis are given. These conclusions and recommendations allow developing measures to improve the reliability of tank operation.