Технологічне управління якістю та експлуатаційними властивостями виробів у зварювальному виробництві - Потап’євський, А.Г.; Бондаренко, Ю.К.; Логінова, Ю.В.; Артюх, К.О. (Техническая диагностика и неразрушающий контроль, 2016)
Досліджена структура якості виробництва зварних металоконструкцій на основі Стандарту ISO 9001–2015 в порівнянні з діючою версією ISO 9001–2008. Версія ISO 9001–2015 доповнена вимогами оцінки ризиків появи дефектів в зварних з’єднаннях, обумовлених використанням несертифікованих зварювальних матеріалів та зварювальних джерел живлення без програм зміни режиму зварювання, забезпечення технічної безпеки при виготовленні металоконструкції. Quality structure of fabrication of welded metal structures on the basis of ISO 9001-2015 standard in comparison with currently valid version ISO 9001-2008 was studied. ISO 9001-2015 version was complemented by the requirements of assessment of the risks of defects initiation in welded joints due to application of uncertified welding consumables and welding power sources without programs of welding mode variation; and ensuring engineering safety at metal structure operation.