Технології управління якісною поведінкою економічних систем держави - Кузьменко, Г.Г. (Інститут економіки промисловості НАН України, 2010)
Запропоновано авторське трактування управління якісною поведінкою економічних систем. Визначено основні функції технологій управління якісною поведінкою, що базуються на обґрунтуванні й використанні оригінальних методів і моделей оцінювання-прогнозування, побудованих за результатами прогнозно-аналітичної оцінки основних макроекономічних показників.
Ключові слова: управління, економічні системи, концепція п'яти якорів, макроекономічні показники. Предложено авторское определение процессов управления качественным поведением экономических систем. Сформулированы основные функции управления качественным поведением, которые базируются на авторской концепции пя-ти якорей, разработанной по результатам экспериментальной проверки оригинальных моделей и методов оценки-прогнозирования макроэкономических показателей.
Ключевые слова: управление, экономические системы, концепция пяти якорей, макроэкономические показатели. The author presents his own definition of management of quality behaviour of economic systems. He formulates basic functions of quality behaviour management which are based on author’s five anchors conception. It was elaborated based on the results of examination of original models and methods used for estimation of forecasting macroeconomic indicators.
Keywords: management, economic systems, five anchors conception, macroeconomic indicators.