Особливості магніторезонансної томографії у візуалізації вибухових переломів нижньогрудного та поперекового відділів хребта - Радченко, В.О.; Попсуйшапка, К.О.; Федотова, І.Ф.; Сіренко, О.А.; Фекліна, І.В. (Международный медицинский журнал, 2017)
Визначено особливості й дано оцінку магніторезонансної томографії при вибухових переломах нижньогрудного й поперекового відділів хребта. Відзначено, що це дослідження дає змогу оцінити стан міжхребцевого диска, зв’язок, а також наявність та локалізацію гематоми, на основі чого можна спрогнозувати подальший перебіг регенерації хребтового сегмента. Определены особенности и дана оценка магниторезонансной томографии при взрывных переломах нижнегрудного и поясничного отделов позвоночника. Отмечено, что данное исследование позволяет оценить состояние межпозвонковых дисков, связок, а также наличие и локализацию гематомы, на основании чего можно спрогнозировать течение регенерации позвоночного сегмента. MRI peculiarities were investigated and assessed at burst fractures of the lower thoracic and lumbar spine. This work allowed evaluation of the state of the intervertebral discs, ligaments, hematoma presence and location, which can be used to predict the further regeneration of the spinal segment.