Мікросателітна нестабільність і особливості раку ендометрію - Карташов, С.М.; Олешко, К.М.; Кучерина, Н.С. (Международный медицинский журнал, 2017)
Вивчено особливості клінічного перебігу раку ендометрію з урахуванням генетичних і патоморфологічних характеристик пухлини. Наявність мікросателітної нестабільності є частим порушенням у хворих з ендометріоїдними формами, її збільшення відбувається у перименопаузі. Цей показник може використовуватися як прогностичний фактор. Изучены особенности клинического течения рака эндометрия с учетом генетических и патоморфологических характеристик опухоли. Наличие микросателлитной нестабильности является частым нарушением у больных с эндометриоидными формами, ее увеличение происходит в перименопаузе. Этот показатель может использоваться как прогностический фактор. The features of the clinical course of endometrial cancer were investigated considering genetic and pathological characteristics of the tumor. The presence of microsatellite instability is a common disorder in patients with endometrioid forms; its increase occurs in perimenopause. This can be used as a prognostic factor.