Неоромантизм як модерна парадигма української літератури (в рецепції Лесі Українки) - Скупейко, Л. (Слово і Час, 2009)
Стаття має полемічний характер. Автор вказує на однобічність модернізмоцентричної моделі літератури
й розглядає неоромантизм у контексті модернізації літературного процесу кінця XIX – початку XX ст. In this polemical article, the author points out the inadequacy of the modernism-centred model of
literature, thus placing neoromanticism within a context of the overall modernisation of literary process
at the turn of the 20th century. Статья имеет полемический характер. Автор указывает на
однобокость модернизмоцентрической модели литературы
и рассматривает неоромантизм в контексте модернизации
литературного процесса конца XIX – начала XX в.