Роль апоптоза при сочетанном течении хронического обструктивного заболевания легких и сахарного диабета 2-го типа - Сухонос, Н.К. (Международный медицинский журнал, 2017)
Сочетание хронического обструктивного заболевания легких и сахарного диабета 2-го типа взаимно утяжеляет течение патологий и ухудшает прогноз пациентов. Выявление активности механизмов апоптоза у таких больных является патогенетически значимым в диагностике данных заболеваний. Поєднання хронічного обструктивного захворювання легень і цукрового діабету 2-го типу взаємно обтяжує перебіг патологій та погіршує прогноз пацієнтів. Виявлення активності механізмів апоптозу у таких хворих є патогенетично значущим у діагностиці цих захворювань. Comorbidity of chronic obstructive pulmonary disease and type 2 diabetes mellitus overburden the course of the pathologies and worsens the prognosis in the patients. Detection of apoptosis mechanisms activity in patients with chronic obstructive pulmonary disease and type 2 diabetes mellitus is pathogenetically significant in the diagnosis of these diseases.