Регресія маси тіла хворих на морбідне ожиріння після біліопанкреатичного шунтування у модифікації Hess - Marceau - Тодуров, І.М.; Перехрестенко, О.В.; Калашніков, О.О.; Косюхно, С.В.; Плегуца, О.І.; Савенко, Г.Ю. (Международный медицинский журнал, 2017)
Проаналізовано результати лікування пацієнтів із морбідним ожирінням, яким було виконано біліопанкреатичне шунтування у модифікації Hess — Marceau як первинну баріатричну методику. Впродовж різних термінів післяопераційного спостереження було відзначено хороші та відмінні результати. Проанализированы результаты лечения пациентов с морбидным ожирением, которым было выполнено билиопанкреатическое шунтирование в модификации Hess — Marceau в качестве первичной бариатрической методики. В течение разных сроков послеоперационного наблюдения были отмечены хорошие и отличные результаты. The results of treatment of patients with morbid obesity who underwent Hess — Marceau biliopancreatic diversion as a primary bariatric technique were analyzed. Good and excellent results were noted in all periods of post-operative follow-up.