Аналіз результатів лікування хворих з неспроможністю швів стравохідних анастомозів - Бойко, В.В.; Савві, С.О.; Грома, В.Г.; Битяк, С.Ю. (Международный медицинский журнал, 2017)
Проаналізовано результати лікування хворих із частковою неспроможністю швів стравохідних анастомозів. В одних хворих було застосовано трансназальний зонд та відкриті оперативні втручання, в іншіх — хірургічну тактику, спрямовану на ранню діагностику неспроможності та лікування за допомогою мініінвазивних технологій, в першу чергу,— стентування зони неспроможності. Проанализированы результаты лечения больных с частичной несостоятельностью швов пищеводных анастомозов. У одних больных применялись трансназальный зонд и открытые оперативные вмешательства, у других — хирургическая тактика, направленная на раннюю диагностику несостоятельности и лечение с применением миниинвазивных технологий, в первую очередь,— стентирование зоны несостоятельности. The results of treatment for partial failure of esophageal anastomosis suture were analyzed. Group 1 were used transnasal probe and open surgical interventions, group 2 surgical tactics aimed at early diagnosis of failure and treatment with the use of mini-invasive techniques, primarily stenting the failure area.