Эффективность препарата кальциевой соли гопантеновой кислоты в лечении когнитивных нарушений при эпилепсии - Григорова, И.А; Резниченко, Е.К.; Каширина, А.В.; Хохлов, М.А. (Международный медицинский журнал, 2017)
Определена эффективность препарата кальциевой соли гопантеновой кислоты (когнум) в лечении когнитивных нарушений у пациентов, страдающих эпилепсией, которые получали антиконвульсантную монотерапию препаратами вальпроевой кислоты и группы ламотриджина более 5 лет. Всем был назначен когнум в течение трех месяцев. До и после его приема для оценки степени когнитивной дисфункции были проведены MMSE и WCST, результаты которых продемонстрировали высокую эффективность уже после однократного трехмесячного курса. Визначено ефективність препарату кальцієвої солі гопантенової кислоти (когнум) у лікуванні когнітивних порушень у пацієнтів, які страждають на епілепсію, що отримували антиконвульсантну монотерапію препаратами вальпроєвої кислоти та групи ламотриджину понад 5 років. Усім було призначено когнум протягом трьох місяців. До та після його прийому для оцінки ступеня дисфункції було проведено MMSE і WCST, результати яких продемонстрували високу ефективність вже після одноразового тримісячного курсу лікування. The effectiveness of calcium hopantenate (kognum) was determined in treatment of cognitive disorders in epilepsy patients who were administered anticonvulsive monotherapy with valproic acid drugs and lamotrigine for over 5 years. Kognum was administered in all patients for 3 months. Before and after its administration MMSE and WCST were performed to assess the degree of cognitive dysfunction. High efficacy was demonstrated after a single three-month course.