Оцінка високотехнологічної виробничої сфери – фундамент для створення дієздатної інноваційної стратегії держави - Саліхова, О.Б. (Інститут економіки промисловості НАН України, 2010)
Надано авторське трактування основних понять високотехнологічної виробничої сфери та інструментарій щодо її оцінювання. Проаналізовано сучасний стан виробництва та експорту високотехнологічних товарів України. Визначено детермінанти випуску високотехнологічних товарів та створення доданої вартості господарюючими одиницями. Ключові слова: високотехнологічне виробництво, провідні промислові технології, українські виробники. Представлена авторская трактовка основных понятий высокотехнологичной производственной сферы, а также инструментарий её оценки. Проанализирован выпуск и внешняя торговля высокотехнологичными товарами Украины. Определены факторы, влияющие на выручку от реализации высокотехнологичной продукции и создание добавленной стоимости украинскими производителями. Ключевые слова: высокотехнологичное производство, передовые промышленные технологии, украинские производители. The paper presents the author’s treatment of basic concepts of high-technology production and instruments to estimate it. It also analyzes the production and export of national high-technology products. The factors which have influence on proceeds of high-technology products sale and creation of value added by business entities have been defined. Keywords: high-technology production, advanced manufacturing technologies, Ukrainian producers.