Інвестиційний потенціал промислових підприємств та регіонів і його вплив на інноваційну діяльність - Задніпрянна, Т.С. (Інститут економіки промисловості НАН України, 2010)
Розглянуто поняття інвестиційного потенціалу й інноваційної діяльності підприємств, їх взаємовплив і взаємозв’язок, роль державної політики у створенні можливостей підприємства впроваджувати інноваційні розробки та інноваційні стратегії.
Ключові слова: інвестиційна діяльність, іноземні інвестиції, внутрішній і зовнішній інвестиційний потенціал. Рассмотрены понятия инвестиционного потенциала и инновационной деятельности предприятий, их взаимовлияние и взаимосвязь, роль государственной политики в создании возможностей предприятия внедрять инновационные разработки и инвестиционные стратегии.
Ключевые слова: инвестиционная деятельность, иностранные инвестиции, внутренний и внешний инвестиционный потенциал. The concepts of enterprise’s investment potential and innovation activity are considered, as well as their mutual influence and interrelation. The role of the government policy in creating possibilities for enterprises to introduce innovations and innovation strategies is reviewed.
Keywords: investment activity, foreign investments, internal and external investment potential.