Добове моніторування артеріального тиску і структурно−функціонального стану серця у хворих на артеріальну гіпертензію середнього та похилого віку - Колесник, Т.В.; Косова, Г.А. (Международный медицинский журнал, 2017)
Вивчено динаміку змін характеристик добового профілю артеріального тиску та структурно-функціонального стану серця у хворих на артеріальну гіпертензію середнього та похилого віку на тлі довготривалого лікування. Визначено вікові особливості перебігу артеріальної гіпертензії. Изучена динамика изменений характеристик суточного профиля артериального давления и структурно-функционального состояния сердца у больных артериальной гипертензией среднего и пожилого возраста на фоне длительного лечения. Определены возрастные особенности течения артериальной гипертензии.