Девіяційний модуль стисливости металонанодисперсних полімерних систем - Колупаєв, Б.Б.; Колупаєв, Б.С.; Левчук, В.В.; Максимцев, Ю.Р.; Сідлецький, В.О. (Наносистеми, наноматеріали, нанотехнології, 2017)
В мегагерцовому діяпазоні частот проведено дослідження в’язкопружніх модулів зсуву, об’ємної деформації, відповідних коефіцієнтів дисипації енергії ультразвукового поля, а також внутрішнього тиску та часу життя структурних елементів ПВХ-систем в залежності від температури. В мегагерцовом диапазоне частот проведены исследования вязкоупругих модулей сдвига, объёмной деформации, соответствующих коэффициентов диссипации энергии ультразвукового поля, а также внутреннего давления и времени жизни структурных элементов ПВХ-систем в зависимости от температуры. In the megahertz range of frequencies, investigations of viscoelastic shear modules, volume deformation, and corresponding coefficients of dissipation of the ultrasonic-field energy, internal pressure and time of life of structural elements of PVC systems depending on the temperature are carried out.