Нормативно-правове регулювання і облік мита в Україні в рамках СОТ - Горянська, Т.В. (Інститут економіки промисловості НАН України, 2010)
Розглянуто економічну роль мита, порядок його застосування в умовах глобалізації. Досліджено сучасне нормативно-правове регулювання мита в Україні та його відповідність вимогам СОТ. Визначено проблемні питання обліку мита в Україні.
Ключові слова: мито, пільги, преференційні ставки, адвалерне мито, СОТ. Рассмотрена экономическая роль таможенных пошлин, порядок их применения в условиях глобализации. Проведено исследование современного нормативно-правового регулирования таможенных ставок в Украине и их соответствия требованиям ВТО. Определены проблемные вопросы учета таможенных пошлин в Украине.
Ключевые слова: таможенные пошлины, льготы, преференциальные ставки, адвалерные пошлины, ВТО. The economic role of customs duties is considered as well as the order of their application under globalization. The present normative-legal regulation of customs rates in Ukraine and their conformity to the WTO requirements was examined. The problem questions concerning customs duties in Ukraine have been determined.
Keywords: customs duties, privileges, preference rates, ad valorem duties, WTO.