Поетичний міф про Святу Землю в “Хоженії” Данила Паломника - Білоус, П. (Слово і Час, 2009)
Стаття присвячена 900-річчю “Житія і хоженія Данила, Руської землі ігумена”. У ній на основі новітніх
досягнень літературної медієвістики розглянуто жанрово-стильові особливості давнього твору, який
поклав початок тривалому розвитку паломницького жанру. The paper is dedicated to the 900th anniversary of “The Life and Pilgrimage of Danylo, the Hegumen
of Rus”. Involving the medievalism’s latest achievements, the author explores the peculiarities
of genre and style of the work which marked the beginning of the pilgrimage genre’s continuous
development. Статья посвящена 900-летию “Жития и хожденья Данила,
Русьскыя земли игумена”. В ней на основе новейших достижений
литературной медиевистики рассмотрены жанрово-стилевые
особенности древнего произведения, которое положило начало
многовековому развитию паломнического жанра.