“Тайнопис” саду в художній прозі Івана Франка: гра реальності та фантазії - Дронь, К. (Слово і Час, 2009)
У статті на матеріалі прози І. Франка визначено особливості модерної експлікації топосу саду. Зокрема, з’ясовано функціонально-смислове навантаження садового пейзажу на індивідуально-психологічному рівні в зіставленні з міфопоетичною традицією. This paper explores the implications of modernist garden topos in the prose works by I.Franko. The author ascertains the functional meaning of a garden landscape on an individual level, and confronts it with mythopoetical tradition. В статье на материале прозы И. Франка определены особенности модерной експликации топоса сада. В частности, выяснена функционально-смысловая нагрузка садового пейзажа на индивидуально-психологическом уровне в сопоставлении с мифопоэтической традицией.