Художній предмет як наукова проблема: історія та перспективи - Манойлова, О. (Слово і Час, 2009)
У статті зроблено спробу розглянути предмет як літературознавчу категорію. Спираючись на попередні
дослідження, авторка статті пропонує власне визначення поняття “художній предмет” відповідно до його
функцій у творенні художнього смислу і з урахуванням значення авторської інтенції та ролі предмета у
процесі візуалізації. This paper was written as an attempt to scrutinize the objects as a literary category. On the basis of previous
researches in this field, the author suggests her own definition of the “artistic object” notion, with due regard
for the role of the latter in creating the meaning of the text, and with an account taken of the signifi cance of the
author’s intention as well as of the object’s function in the visualisation process. Статья является попыткой рассмотрения предмета как научной
категории. Опираясь на предыдущие исследования художественной
предметности, автор статьи предлагает собственное определение
понятия “художественный предмет” в соответствии с его функциями
в создании художественного смысла и учитывая значение авторской
интенции, а также роли предмета в процессе визуализации.