О возможных основаниях немонотонного дедуктивного синтеза программ - Приходько, П.П. (Інститут програмних систем НАН України, 2003)
Предлагается подход к практической автоматизации синтеза программ из готовых исполнимых программных составляющих, непосредственно извлекаемых из моделей предметных областей. Этот подход основывается на использовании немонотонных дедуктивных построений. Рассматривается возможность организации действенных баз данных для задач построения конкретных программ. Пропонується підхід до практичної автоматизації синтезу програм з готових програмних складових, що безпосередньо видобуваються з моделей предметних областей. Цей підхід ґрунтується на використанні немонотонних дедуктивних побудов. Розглядається можливість організації дієвих баз даних для задач побудови конкретних програм. This Paper reported the Approach to practical automatically Synthesis of Programs from Components, with direct received from Subject Field Model. This Approach is based on using non-monotone deductive Constructions. Potentiality to Organizations real Databases for programming Problems is considered.