Український претекст Жака Дерріда, або Літературне пілігримство 1920-х - Омельчук, О. (Слово і Час, 2009)
Авторка статті розвиває ідею про існування окремого жанру літературної подорожі, що був визначений
Жаком Дерріда як “повернення з Москви/в СРСР” (“back from Moscow/in the USSR”). До аналізу
залучаються тексти І.Микитенка, Остапа Вишні, В.Поліщука та інших українських письменників. The paper elaborates on the idea of literary travel as a special genre determined by Jacques Derrida as
“back from Moscow/in the USSR”. The author analyses the texts by I. Mykytenko, O. Vyshnya, V. Polishchuk
and other Ukrainian writers. Автор статьи развивает идею о существовании отдельного жанра литературного путешествия, который
был определен Жаком Деррида как возвращение из
Москвы/в СССР” (“back from Moscow/in the USSR”). К
анализу привлечены тексты И. Микитенко, Остапа Вишни,
В. Полищука и других украинских писателей.