Ремінісценції та алюзії у творах Валерія Шевчука - Приліпко, І. (Слово і Час, 2009)
У статті розглянуто особливості функціонування у творах Валерія Шевчука таких форм інтертекстуальності, як ремінісценції та алюзії. На матеріалі конкретних текстів розкривається специфіка біблійних та міфологічних ремінісценцій і алюзій, аналізується зв'язок образів героїв творів Валерія Шевчука з образами світової літератури, Біблії. The article defi nes the place of such intertextuality forms as reminiscence and allusion in Valeriy Shevchuk’s heritage. Relying on some model texts, the author discloses the patterns according to which biblical and/or mythological reminiscences and allusions are used by the writer, and shows the relations between Valeriy Shevchuk’s characters, on the one hand, and their prototypes from the Bible and the world literature, on the other hand. В статье рассмотрено особенности функционирования в произведениях Валерия Шевчука таких форм интертекстуальности, как реминисценции и аллюзии. На материале конкретных произведений раскрывается специфика библейских и мифологических реминисценций и аллюзий, анализируется связь образов героев произведений Валерия Шевчука с образами мировой литературы, Библии.