Шлях до Європи починається з інтелектуальної інтеграції (Слово і Час, 2009)
29 січня ц.р. в Інституті літератури ім. Т.Г.Шевченка НАН України на засіданні літературно-критичного клубу “Академічні бесіди” відбулася презентація-обговорення книжки Оксани Пахльовської “Ave, Europa!” (Статті, доповіді, публіцистика: 1989 – 2008). – К.: Унів. вид-во ПУЛЬСАРИ, 2008. – 656 с.).