Роль невзаимности в теории колебаний - Буц, В.А.; Ваврив, Д.М. (Радиофизика и радиоастрономия, 2018)
Предмет и цель работы: Исследуется динамика связанных линейных осцилляторов при наличии невзаимной связи между ними с целью определения возможности перекачки энергии низкочастотных колебаний в энергию высокочастотных колебаний. Предмет та мета роботи: Досліджується динаміка пов’язаних лінійних осциляторів за наявності невзаємого зв’язку між ними з метою визначення можливості перекачування енергії низькочастотних коливань в енергію високочастотних коливань. Purpose: The dynamics of coupled linear oscillators is investigated under the nonreciprocal coupling between them in order to determine the possibility of transferring the energy of low-frequency oscillations to the energy of high-frequency oscillations.