Невідомі сторінки еміграційної шевченкіани - Лущій, С. (Слово і Час, 2009)
У статті розповідається про українських мистецтвознавців, критиків, письменників, журналістів, філософів
та педагогів, які істотно збагатили еміграційну шевченкіану 1940–1980-х років, зокрема Р. Бжеського,
А. Княжинського, Ю. Лавріненка, Л. Лимана, У. Самчука, Б. Стебельського, М. Шлемкевича. The article introduces some Ukrainian art and literary critics, writers, journalists, philosophers and
pedagogues which made substantial contributions to the emigration Shevchenko-studies of the 1940-
80s, namely R. Brzhesky, A. Kniazhynsky, Yu. Lavrinenko, L. Lyman, U. Samchuk, B. Stebelsky and
M. Shlemkiewicz. В статье рассказывается об украинских искусствоведах,
критиках, писателях, журналистах, философах и педагогах, которые
существенно обогатили эмиграционную шевченкиану 1940 – 1980-х
годов, в частности Р. Бжеского, А. Княжинского, Ю. Лавриненко,
Л. Лымана, У. Самчука, Б. Стебельского, М. Шлемкевича.