Тіло і текст: побіжні міркування про теоретичну концепцію тілесно-міметичного аналізу Фелікса Штейнбука - Дроздовський, Д. (Слово і Час, 2009)
У статті зроблено спробу осмислити нову теоретичну модель Ф. Штейнбука, визначити центральні критерії та основні домінанти концепції дослідника, що дає можливість по-новому осмислити історико- літературний процес, враховуючи недоліки попередніх класифікаційних систем. This article deals with the new theoretical model developed by F. Shteinbuk; thus, it defines the basic criteria and the principal dominants of this scholarly concept. The latter provides prospects of reinterpretation of literary process from the historical viewpoint, allowing for drawbacks of the previous systematic approaches. В статье представлена попытка осмыслить новую теоретическую модель Ф. Штейнбука, определить центральные критерии и основные доминанты новой концепции исследователя, которая дает возможность по-новому осмыслить историко-литературный процесс, учитывая недостатки предыдущих классификационных систем.