Фізико-технологічні проблеми впровадження радіаційних процесів в металургійне виробництво - Биткін, С.В.; Донець, С.Є.; Ісаєнко, О.О.; Литвиненко, В.В.; Фролов, П.О. (Журнал физики и инженерии поверхности, 2017)
В роботі аналізуються питання шляхів впровадження радіаційних ефектів у виробничі процеси металургійного виробництва. Розглядається питання створення системи прогнозування розподілу температурного поля, зумовленого розігрівом внаслідок опромінення. Виконано вимірювання залежностей механічних характеристик низьковуглецевого залізного сплаву в залежності від флюенсу. Проведено електронномікросокпічний аналіз зламів зразків, опромінених різними дозами. В работе анализируются вопросы путей внедрения радиационных эффектов в производственные процессы металлургического производства. Рассматриваются вопросы создания систем прогнозирования распределения температурного поля, обусловленного разогревом вследствие облучения. Выполнено измерения зависимостей механических характеристик низкоуглеродистых сталей в зависимости от флюенса.. Проведен электронномикроскопический анализ изломов образцов, облученных различными дозами. The paper analyzes the ways of introducing radiation effects into the production processes of metallurgical production. The problems of creating systems for predicting the distribution of the temperature field due to heating due to irradiation are considered. The dependence of the mechanical characteristics of low-carbon steels as a function of fluence has been measured. Electron microscopic analysis of the fractures of samples irradiated with various doses was conducted.