“Зберігати вічно... до 1967 року” (про слідчу справу Володимира Свідзінського) - Соловей, Е. (Слово і Час, 2009)
Стаття вводить у науковий ужиток матеріали архівної слідчої справи видатного українського поета
Володимира Свідзінського (1885–1941), містить докладний виклад та аналіз цих матеріалів у контексті
проблематики створення майбутнього літопису життя і творчості поета як основи для його наукової
біографії. The paper introduces the archival investigatory files re an outstanding Ukrainian poet Volodymyr
Svidzinsky (1885–1941). The author gives a detailed account of these materials and analyses them in order
to create a chronicle of the poet’s life and work, and, further, to lay down the foundations of his academic
biography. Статья вводит в научный оборот материалы архивного
следственного дела выдающегося украинского поэта
Владимира Свидзинского (1885–1941), содержит
подробный анализ этих материалов в контексте
проблематики будущей летописи жизни и творчества
поэта как основы и предпосылки для его научной
биографии.