“Війна, що завершує всі війни”: Канадська історія в дискурсі антивоєнних романів Тімоті Фіндлі - Овчаренко, Н. (Слово і Час, 2009)
У статті досліджено суто канадський погляд на війну як явище в історико-літературному контексті.
Аналізується дискурс усесвітньо відомих антивоєнних романів Тімоті Фіндлі про Першу (“Війни”) та Другу
(“Знамениті останні слова”) світові війни. The article examines an exclusively Canadian understanding of war as a phenomenon common to literary and
historical contexts. In the paper, we analyse the discourse of Timothy Findley’s world-known antiwar novels which
deal with developments of the first (“The wars”) and the second (“The Famous last worlds”) World Wars. В статье исследуется типично канадский взгляд на
войну как явление в историко-литературном контексте.
Анализируется дискурс всемирно известных антивоенных
романов Тимоти Финдли о Первой (“Войны”) и Второй
(“Знаменитые последние слова”) войнах.