Визначення потокорозподілу в мережах з переважаючою деревоподібною структурою графа на основі потенціалу в середній точці гілок-хорд - Винничук, С.Д. (Электронное моделирование, 2018)
Запропоновано алгоритм RP розрахунку потокорозподілу в розподільчих мережах з графом G переважно деревоподібної структури, в якому число циклів h не перевищує корінь з числа його вузлів V, при лінійній залежності зміни потенціалу від струму. Алгоритм основано на приведенні графа до дерева внаслідок розриву гілок-хорд при визначенні значення потенціалу в їх середній точці. Предложен алгоритм RP расчета потокораспределения в распределительных сетях с графом G преобладающей древовидной структуры, в котором число циклов h не превышает корня из числа его узлов V, при линейных зависимостях изменения потенциала от тока. Алгоритм основан на приведении графа к дереву вследствие разрыва ветвей-хорд и определения значения потенциала в их средней точке. An algorithm RP is proposed for calculating the flow distribution in distributive networks with graph G of the dominant tree structure, in which the number of cycles h does not exceed the root from the number of its nodes V, with linear dependences of the potential change on the current. The algorithm is based on reducing the graph to a tree by breaking the branches-chords and determining the value of the potential at their midpoint.