White Noise in Some Simulation Problems of Information Signals - Zvaritch, V.N.; Myslovych, M.V. (Электронное моделирование, 2018)
A constructive method of information signal mathematical models characterization on the white noise basis is developed. Linear random processes, linear random processes with periodic structures, linear autoregressive processes, linear autoregressive processes with periodic structures are represented as examples of the method application. Предложен конструктивный метод задания математических моделей информационных сигналов на основе белых шумов. В качестве примера построения математических моделей рассмотрены линейные случайные процессы, линейные случайные процессы с периодическими структурами, линейные процессы авторегресии, линейные процессы авторегрессии с периодическими структурами. Запропоновано конструктивний метод завдання математичних моделей інформаційних сигналів на основі білих шумів. Як приклад побудови математичних моделей інформаційних сигналів розглянуто лінійні випадкові процеси, лінійні випадкові процеси з періодичними структурами, лінійні процеси авторегресії, лінійні процеси авторегресії з періодичними структурами.