Острів у вічності був обіцяний Майстрові ще на землі (до 70-річчя Володимира Дрозда) - Жулинський, М. (Слово і Час, 2009)
У статті зроблено спробу зазирнути до творчої лабораторії відомого українського прозаїка, окреслити
особливості його стильової манери, зв’язок доробку із соціальними проблемами часу написання
творів. In this paper, the author attempts to gain insight into the creative work of a famous Ukrainian prosaist, thus
sketching out his manner of writing and the interrelations between his oeuvre and the social problems of his
time. В статье предпринята попытка заглянуть в творческую
лабораторию известного украинского прозаика, очертить
особенности его стилевой манеры, связь творчества
с социальными проблемами времени написания
произведений.