Пейзажі з вікна: віконна призма в поезії Б.-І. Антонича - Ільницький, М. (Слово і Час, 2009)
У статті розглянуто співвідношення зовнішнього і внутрішнього вимірів поетичного світу Б.-І. Антонича. В основі аналізу – образ віконного скла як грані зв’язку історизму та міфологічності поетичного моделювання. In this paper, we study the relations between the external and internal perspectives of B.-I.Antonych’s poetic world. The present analysis is centred on the image of a window glass treated as a tie-line between historical and mythological aspects of the writer’s poetic model. В статье рассмотрено соотношение внешнего и внутреннего измерений поэтического мира Б.-И. Антоныча. В основе анализа – образ оконного стекла в качестве грани связи историзма и мифологичности поэтического моделирования.