Сонети Емми Андієвської як вияв катахретичної свідомості - Дроздовський, Д. (Слово і Час, 2009)
У статті здійснено спробу визначити базові параметри художньої свідомості в сонетах Е. Андієвської
на матеріалі збірки “Ідилії” (2009). Досліджено вияви катахретичної свідомості як когнітивної матриці
авангардистської поезії авторки з використанням традиції фольклорного слова та міфологічного субстрату
як центрального культурологічного генотексту. The paper deals with the basic parameters of an artistic consciousness, as represented in the
sonnets from E. Andiyevska’s recent book “Idylls” (2009). The author investigates the formation of
catachrestic consciousness as a cognitive matrix of the writer’s avant-garde poetry which implements
the tradition of the folkloric word and the mythological substrate treated as a central cultural
genotext. В статье осуществляется попытка сформулировать базовые
параметры художественного сознания в сонетах Э. Андиевской
на материале сборника “Идиллии” (2009). Исследуется
формирование катахретического сознания как когнитивной
матрицы авангардистской поэзии автора с использованием
традиции фольклорного слова и мифологического субстрата
как центрального культурологического генотекста.