Сучасна літературна компаративістика у Франції - Наливайко, Д. (Слово і Час, 2009)
У статті розглядаються найновіші методології сучасної компаративістики – герменевтика, рецептивна естетика, інтертекстуальність, неоміфологічна школа, порівняльна наратологія. Наголошено на трансформації й переосмисленні засад традиційних шкіл, розгалуженні напрямів досліджень. The paper deals with the latest methodologies of modern comparative literary studies, that is, with hermeneutics, receptive aesthetics, intertextual studies, neomythological school, and comparative narratology. The author accentuates the transformation of traditional schools of analysis, the repositioning of their fundamental concepts, and the ramification of research areas. В статье рассматриваются новейшие методологии современной компаративистики – герменевтика, рецептивная эстетика, интертекстуальность, неомифологическая школа, сравнительная нарратология. Подчеркнута трансформация и переосмысление основ традиционных школ, разветвление направлений научного поиска.