Українська літературна біографіка кінця ХХ – початку ХХІ ст. - Рева, Л. (Слово і Час, 2009)
Стаття становить собою спробу дати огляд і своє розуміння сучасного стану української літературної
біографіки як найменш висвітленої і недостатньо дослідженої наукової категорії. Простежено визначення
термінів “біографістика”, “біографіка”, “літературна біографіка”. This article was written in an effort to provide a review of Ukrainian biographic literature at
its present stage. Since this phenomenon is still underestimated by the literary theory,
the author retraces the history of such notions as “biographistics”, “biography”, and “biographic
literature”. В статье сделана попытка проанализировать современное
состояние украинской литературной биографики как наименее
изученной и недостаточно исследованной научной категории,
а также определение терминов “биографистика“, “биографика“, “литературная биографика”.