Побудова комплексних оцінок якості української інноваційної системи - Артеменко, В.Б.; Артеменко, Л.В. (Індуктивне моделювання складних систем, 2017)
Розглядаються методологічні підходи до побудови комплексних оцінок якості національної інноваційної системи (НІС) України на засадах ідей факторного аналізу та індуктивного моделювання. Сформовано ієрархічну систему базових критеріїв-індикаторів і статистичних показників якості НІС України. Наведено результати апробації запропонованих підходів на прикладі таких підсистем НІС, як державне регулювання, генерування знань і виробництво. Рассматриваются методологические подходы к построению комплексных оценок качества национальной инновационной системы (НИС) Украины в рамках идей факторного анализа и индуктивного моделирования. Сформирована иерархическая система базовых критериев-индикаторов и статистических показателей качества НИС Украины. Приведены результаты апробации предложенных подходов на примере таких подсистем НИС, как государственное регулирование, генерирование знаний и производство. The article considered the methodological foundations to build integrated quality assessments of national innovation system (NIS) Ukraine, based on the ideas of factor analysis and inductive modeling. The hierarchical systems of basic criteria, indicators and statistical indicators of NIS Ukraine are offered. The results of the testing of the proposed approaches on the example of major subsystems NIS as government regulation, knowledge generation and production is considered.